Még napokig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így egyelőre marad száraz idő, helyenként azonban már megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Délnyugat felől újabb adag enyhe légtömeg érkezik fölénk, így a következőkben még kissé emelkedik a hőmérséklet. Tovább gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig kevéssel 20 fok fölé melegszik a levegő. 

A jövő hét kedden már nagyobb területen is megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nem várható és marad a meleg idő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: napos és fátyolfelhős, gomolyfelhős időszakok váltakoznak. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: többnyire napos idő várható, csak kevés gomoly, vagy fátyolfelhő jelenik meg az égen. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Kedd: a napsütés mellett már erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek, de csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán még folytatódik a meleg idő, de délnyugat felől már nedvesebb levegő érkezik fölénk, a délutáni, esti óráktól eső, zápor is előfordulhat. Csütörtöktől napokig egy mediterrán ciklon hatása alatt leszünk. Szombat estig több esőzóna is áthalad majd felettünk, így összességében jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Szombattól a ciklon hátoldalán átmenetileg hidegebb levegő érkezik fölénk, így további lehűlés várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár