A következő napokban is tartja magát az anticiklon, a csapadékot és lehűlést okozó frontok továbbra is elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására túlnyomóan derült, száraz idő várható. Az éjszakák az erős kisugárzás miatt még mindig csípősek lesznek, de már csak gyenge talaj menti fagyok fordulhatnak elő. A délutáni órákban azonban a zavartalan napsütés hatására 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: napos, száraz idő várható, az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: derült, száraz idő várható, az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak. 

null

Szombat: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 17-19 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét hétfőn még folytatódik a meleg idő, de már több lesz felettünk a felhő. Keddtől egy hidegfront hatására jelentős lehűlés kezdődik és esők, záporok is előfordulhatnak. A várható csapadék mennyisége és területi eloszlása azonban még meglehetősen bizonytalan. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár