A Kárpát-medence időjárását egy anticiklon alakítja, ez a magasnyomású légköri képződmény távol tartja tőlünk a változást okozó frontokat. A következő napokban is folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő. 

Fokozatosan tovább gyengül az éjszakai lehűlés, a hét második felében már csak gyenge talaj menti fagy fordulhat elő, napközben pedig általában 17-20 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: napos, száraz idő várható, az északkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: marad a derült, száraz idő. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null

Péntek: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali minimum hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 17-20 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még kitart a szép tavaszi idő, majd ezt követően gyengül az anticiklon, változékonyabbra fordul az idő. A hónap utolsó napjaiban bizonytalan mértékű lehűlés és esők, záporok is előfordulhatnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás