A következő három nap időjárása Somogy megyében: A felettünk elhelyezkedő anticiklon nem változtat a helyzetén, így még napokig folytatódik a derült, száraz idő. Az anticiklon áramlási rendszerében már egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így napról napra magasabbra emelkedik a hőmérséklet. Mivel igen száraz lesz a levegő, így a kisugárzás miatt  még mindig előfordulhatnak gyenge éjszakai fagyok, napközben azonban egyre inkább 20 fok közelébe melegszik a levegő. 

null

Kedd: napos, száraz idő várható, időnként megélénkülő északkeleti széllel. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: túlnyomóan derült idő várható, az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő. 

null

Csütörtök: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A változó irányú szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérséklet 0 fok közelében alakul. A délutáni órákra 18-21 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig kitart a napos, száraz, az átlagosnál melegebb idő. Bizonytalan mértékű lehűlés a hónap utolsó napjaiban érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár