Anticiklon alakítja időjárásunkat, a változást okozó frontok messze elkerülik hazánkat. A magasnyomású légköri képződmény a következőkben sem változtat helyzetén, így még napokig folytatódik a többnyire napos, száraz idő. A hideg levegő fokozatosan visszaszorul, helyébe pedig keddtől már egyre enyhébb levegő érkezik. A hajnali órákban még előfordulhat gyenge fagy, napközben azonban már egyre inkább 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: napos, száraz idő várható, az északkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A késő esti órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő. Az északkeleti szél gyenge lesz. A hajnali hőmérsékletek -3,-1 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő. 

Szerda: folytatódik a derült, száraz idő. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérséklet -2, 0 fok között alakul. A délutáni órákra 16-18 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét vasárnapig kitart a meleg tavaszi idő, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, időjárás, kaposvár