A következő napokban anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok tőlünk messze haladnak majd. A reggeli pára foltoktól eltekintve száraz, többnyire derült idő várható. Eleinte még hűvös levegő érkezik fölénk, a hőmérsékletek elmaradnak az ilyenkor szokásostól, majd a jövő hét elején fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés. 
Az éjszakai lehűlés azonban továbbra is erős marad, még a kedd hajnal is fagyosnak ígérkezik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő. 

Hétfő: derült, száraz idő várható gyenge északkeleti széllel. A hajnali minimum hőmérséklet -6,-3 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. 

Kedd: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől további felmelegedés várható, a déli tájakon már 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Továbbra is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a napos, száraz idő. 

Címkék: hétvége, kaposvár, időjárás