A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a frontok elkerülik térségünket. Túlnyomóan napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Egy anticiklon peremén északkelet felől ismét hidegebb levegő áramlik fölénk, ennek hatására visszaesik a hőmérséklet. Visszatérnek az éjszakai fagyok és néhány fokkal tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

Vasárnap: derült, száraz idő várható, az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -5,-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban még folytatódik az átlagosnál hűvösebb idő, majd ezt követően jelentős felmelegedés valószínű. Továbbra is száraz levegő alakítja időjárásunkat, így többnyire a napsütésé lesz a főszerep.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, lehűlés, havas, enyhülés, időjárás, köd, fagy, zápor, front, , szél, csapadék