A következő három nap időjárása Somogy megyében: A következő napokban ismét egy anticiklon hatása alá kerülünk, a változékony időt okozó frontok messze elkerülik térségünket. Túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen.

Csütörtökön még folytatódik a viszonylag enyhe, tavaszias idő, majd péntektől az anticiklon peremén északkelet felől ismét hidegebb levegő szivárog fölénk. Lehűlés kezdődik, visszatérnek az éjszakai fagyok és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

null

Szombat: folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali minimum hőmérsékletek -5,-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig, végéig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a napos, száraz idő. Az időszak végén újabb melegedés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás