Csütörtökre elhagyja térségünket a hidegfront, mögötte pedig északkelet felől ismét szárazabb levegő érkezik fölénk. Ezt követően egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, azaz túlnyomóan napos, száraz idő várható.

Az anticiklon peremén hidegebb levegő szivárog fölénk, ennek hatására visszatérnek az éjszakai fagyok és mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: eleinte sok lesz a felhő és szórványosan kisebb csapadék is előfordulhat, majd a délutáni órákban fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Az északi szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: gyengén felhős, napos idő várható. Az északkeleti szél élénk lesz. Hajnalra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

null

Péntek: gyengén felhős, napos, száraz idő várható megélénkülő északkeleti széllel. A hajnali hőmérsékletek -4,-2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét első felében is folytatódik a napos, száraz idő. Az időszak végén gyengül az éjszakai lehűlés és ismét erősödik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, , enyhülés, front, köd, lehűlés, szél, zivatar, csapadék, fagy, zápor, időjárás