Kelet, északkelet felől szibériai eredetű hideg levegő szivárog a Kárpát-medencébe, így a következő napokban nemhogy enyhülés, de inkább további lehűlés várható. Egyre szárazabb levegő áramlik fölénk, ezért a most még felhős tájakon is csökken a felhőzet, pénteken és szombaton már túlnyomóan napos idő várható. Erősödik az éjszakai lehűlés, többfelé -10 fok közelébe csökken a hőmérséklet, napközben pedig nem lesz melegebb 4-5 foknál.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd napközben fokozatosan csökken a felhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali minimum hőmérsékletek -8,-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 3-5 fok közé enyhül a levegő.

null

Szombat: derült, száraz időre számíthatunk. Az északkeleti szél kissé megélénkül. Hajnalra -8,-5 fok közé hűl a levegő, de a fagyzugokban -10 fok is előfordulhat. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején délkeletire fordul felettünk az áramlás amellyel már enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Gyengül az éjszakai lehűlés, a fagyok azonban még egyelőre nem szűnnek meg. A délutáni órákban viszont már kevéssel 10 fok fölé melegedhet a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár