Jelentős változás, légköri átrendeződés a következő napokban sem várható. Északi, északkeleti légpályákon továbbra is hideg, többnyire alacsony nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk. Számottevő csapadék tehát nem várható, legfeljebb néhol alakulhat ki rövid ideig tartó futó zápor, vagy hózápor. A hőmérsékletek is állandósulnak. Éjszakánként -5 fok köré hűl a levegő, míg napközben kevéssel 5 fok feletti maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Néhol futó hózápor sem kizárt. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő.

Kedd: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó hózápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -5,-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

Szerda: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -5,-2 fok között alakulnak. Délutánra 5-7 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hét második felében még a mostaninál is hidegebb levegő szivárog fölénk. Sok lesz a napsütés, ennek ellenére azonban tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, éjszakánként pedig keményebb fagyok várhatók. Jelentős enyhülés március 14. után valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, köd, havas, enyhülés, fagy, front, , lehűlés, zivatar, csapadék, zápor, időjárás