A következő napokban is marad a nyugati áramlás felettünk, a különböző frontok 24 óránként váltogatják egymást. Szombaton egy kiterjedtebb csapadékzóna vonul át felettünk, így az eddigieknél nagyobb területen fordulhatnak elő esők, záporok.

Vasárnapra átvonul a front, mögötte pedig átmenetileg szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. Nyugodt idő azonban ekkor sem várható, ugyanis megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. Hétfőn pedig már itt is a soron következő front, ismét megnövekszik a felhőzet és helyenként kisebb csapadék is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: napközben megvastagszik felettünk a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. A délnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, de a tartósan derült, szélvédett tájakon gyenge fagy is lehet. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fokig melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a változékony, az átlagosnál enyhébb idő. A nappali hőmérsékletek kevéssel 10 fok felett alakulnak, éjszakánként azonban a derült, szélvédett helyeken gyenge fagy is előfordulhat. 

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás