Erős nyugati áramlás alakult ki felettünk amellyel váltakozó nedvességtartalmú, enyhe léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban több front is áthalad felettünk, így meglehetősen változékony, szeles idő várható. Pénteken és vasárnap egy hideg, szombaton pedig egy melegfront alakítja időjárásunkat. Gyakran lesz erősen felhős az ég, jelentős kiterjedt csapadék azonban nem várható, legfeljebb futó záporok fordulhatnak elő. A hidegfrontok nem hoznak magukkal lehűlést, sőt vasárnap 10 fok körüli nappali hőmérsékletek is előfordulhatnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Napközben elszórtan előfordulhat futó zápor. A nyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Néhol kisebb zápor is kialakulhat. A délnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, a nap második felében azonban már ismét előfordulhatnak naposabb időszakok. Elszórtan várható zápor. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-11 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a változékony, frontokkal tarkított, időnként csapadékos idő. Jelentős lehűlés továbbra sem várható, a nappali hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár