Nyugati áramlás alakult ki felettünk amellyel több hullámban nem túl nagy nedvességtartalmú, enyhe levegő érkezik fölénk. A következő napokban több front is elér, illetve súrol bennünket, így gyakran lesz felhős az ég, de jelentősebb csapadék nem várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. Az éjszakák ugyan még gyengén fagyosak lesznek, napközben azonban a legtöbb helyen 5 fok fölé, sőt a naposabb helyeken már 10 fok közelébe melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol futó zápor is kialakulhat. A nyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak.

null

Szombat: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol előfordulhat zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A délutáni órákra 5-7 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hét legvégén és a jövő hét elején is folytatódik az enyhe, kora tavaszias idő, sőt átmenetileg tovább erősödik a nappali felmelegedés. Keddtől egy hidegfront hatására kissé visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár