A hétfő esti óráktól ismét gyorsan hűl a levegő, kedd hajnalra mindenhol -5 fok alá, a hóval borított tájakon pedig -10 fok közelébe csökken a hőmérséklet.

Kedd napközben már egy újabb front érinti hazánkat, így több lesz felettünk a felhő, de csapadék nem várható. Napközben is folytatódik a hideg idő, legfeljebb kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Szerdán is marad a változó időjárás, néhol gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Ekkor már kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig 5 fok közelébe melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a felhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek -1, 0 fok között alakulnak. Késő estére -6,-4 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra -8,-6 fok közé hűl a levegő, de a hóval borított tájakon -10 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak.

null

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid időre süthet ki a nap. Néhol gyenge hószállingózás, vagy fagyott eső, havas eső sem kizárt. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -4,-2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 3-5 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hét második felében már az átlagosnál enyhébb idő várható. Az időjárás változékony jellege megmarad, időnként gyenge frontok érintik térségünket.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár