Északi áramlás alakult ki felettünk amellyel több hullámban hideg, időnként kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban változékony télies idő várható. A napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet és főleg szombaton kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Helyenként néhány cm vastag hótakaró is kialakulhat.

Éjszakánként -5 fok közelébe hűl a levegő és napközben sem lesz melegebb 0,+2 foknál.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Néhol előfordulhat rövid hózápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére -3,-1 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: gyakrabban lesz erősen felhős az ég és szórványosan hószállingózás, hózápor, vagy kisebb havazás is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -5,-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Elszórtan hószállingózás, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -5,-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban is marad a téli idő, majd ezt követően a hét közepén bizonytalan mértékű enyhülés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár