Kiadósabb csapadék azonban most sem várható, a nappali hőmérsékletek pedig még 5 fok közelében alakulnak. Az átvonult hidegfront mögött északi áramlás alakul ki felettünk, amellyel több hullámban hidegebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban további lehűlés várható, az időjárás visszaáll a rendes kerékvágásba. Az éjszakák erősen fagyosak lesznek és napközben is csak kevéssel emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet. A hideg levegő eleinte viszonylag alacsony nedvességtartalmú lesz, így számottevő havazás nem várható, legfeljebb rövid futó hózáporok fordulhatnak elő.

Szombattól kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, így az előző napokhoz képest valamivel többfelé alakulhat ki hószállingózás, hózápor.

A következő három nap időjárása Somogy megyében.

null

Csütörtök: gyakran lesz erősen felhős az ég, helyenként azonban napos időszakok is lehetnek. A front mentén szórványosan várható zápor, havas eső zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő.

null

Péntek: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó hózápor. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. A hajnali órákra -5,-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

null

Szombat: gyakrabban lesz erősen felhős az ég és szórványosan hószállingózás, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -5,-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét első napjaiban igazi téli idő várható erős éjszakai lehűléssel és gyengén fagyos nappalokkal. Kisebb hóesés főleg vasárnap, illetve kedden valószínű. A jövő hét közepétől bizonytalan mértékű enyhülés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás