A következő napokban mérsékelten hideg, télies időre számíthatunk. Eleinte száraz levegő érkezik fölénk, majd a hétvégén egy ciklon közelíti meg hazánkat, így kissé változékonyabbra fordul az idő. Több lesz felettünk a felhő, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Számottevő csapadék nem várható, néhol azonban előfordulhat hószállingózás, vagy futó hózápor. Éjszakánként -5 fok közelébe hűl a levegő, napközben pedig legfeljebb 2-3 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A késő esti órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: sok lesz felettünk a felhő, kevés napsütés azonban előfordulhat. Helyenként hószállingózás, kisebb havas eső sem kizárt. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Helyenként kisebb hószállingózás, futó hózápor, vagy havas eső is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -5,-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 2-4 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a változékony, mérsékelten hideg, időnként az átlagosnál kissé enyhébb idő. Újabb vegyes halmazállapotú csapadék majd szerdán érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás