A hideg levegő utánpótlása megszűnik, csütörtöktől már egy ciklon előoldali meleg áramlásába kerülünk. Délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb és időnként nedves léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban már többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Tartós, jelentős csapadék nem valószínű, de időnként, főleg szombaton kisebb eső, zápor is előfordulhat. Jelentős felmelegedés várható, csütörtökön már 5 fok közelébe, majd a későbbiekben többfelé 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: többnyire felhős, helyenként ködös idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: többnyire a felhőké lesz a főszerep, helyenként azonban több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Szombat: többnyire borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. A nap második felében már eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a változékony, az átlagosnál enyhébb idő. Időnként esők, záporok is előfordulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás