Ami a hőmérsékleteket illeti néhány napos télies idő várható, éjszakai fagyokkal és mérsékelten hideg nappalokkal. Kedden még a napsütésé lesz a főszerep, majd szerdától a ránk települő anticiklon hatására fokozódik a ködhajlam, több lesz felettünk a rétegfelhőzet.

A hideg levegő utánpótlása azonban gyorsan megszűnik, csütörtöktől már ismét délire fordul felettünk az áramlás.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére -3,-1 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: gyakrabban lesz felhős az ég, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat. Néhol tartósan ködös tájak is lehetnek. A délkeletire forduló szél megélénkül. Hajnalra -5,-3 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. 

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. A délnyugati szél megélénkül. Hajnalra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: az ünnepekre tovább enyhül az idő, helyenként már 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Többnyire nedves levegő alakítja időjárásunkat, így sok lesz felettünk a felhő és időnként eső is előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár