A következő napokban marad az északnyugati áramlás felettünk amellyel még viszonylag enyhe léghullámok érkeznek fölénk. Többnyire alacsony nedvességtartalmú levegő alakítja időjárásunkat, így több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen záporos csapadék. Az éjszakák nem lesznek túl hidegek, legfeljebb a szélvédett helyeken fordulhat elő kisebb fagy, napközben pedig 5 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

 

Vasárnap: a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -1,+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

 

Hétfő: a változóan gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

 

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddtől átmeneti lehűlés várható, a hőmérsékletek már az átlagosnak megfelelően alakulnak. A karácsony időjárása most még bizonytalan, de valószínű, hogy ismét megenyhül az idő. 

 

A jelenlegi számítások szerint a fehér karácsony esélye 5%

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár