Északnyugati áramlással többnyire száraz, nem túl hideg léghullámok érkeznek hazánk fölé. A következő napokban is marad a szeles idő, csapadék, vagy jelentős lehűlés azonban nem várható. A felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, legfeljebb néhol fordulhat elő rövid futó zápor. Éjszakánként a szélvédett helyeken gyenge fagy várható, napközben azonban továbbra is 5 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elvétve előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: a több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de futó zápor, esetleg hózápor csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek -1,+3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 4-6 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddtől lehűlés kezdődik, a nappali hőmérsékletek már többnyire 5 fok alatt, sőt néhol csak 0 fok közelében alakulhat. Csapadék továbbra sem valószínű.

A fehér karácsony esélye a jelenlegi számítások szerint 10%

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás