A következő napokban is folytatódik a változékony, kora télies idő. Pénteken és szombaton átmenetileg megnyugszik az idő, majd vasárnap már egy újabb ciklon érinti hazánkat. A jelenlegi számítások szerint azonban a légörvény csapadékzónája nem lesz hatással Somogy megyére, így számottevő csapadék nem valószínű. A szél viszont többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Vasárnap tehát a szél miatt meglehetősen alacsony lesz a hőérzetünk, a tényleges hőmérsékletben azonban nem lesz lényeges változás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: eleinte még előfordulhatnak borongós tájak, majd fokozatosan felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére -3,-1 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki a nap. Az északkeleti szél megélénkül, náhol megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. Délutánra 1-3 fok közé enyhül a levegő.

null

Vasárnap: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol előfordulhat hószállingózás, hózápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében már anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a frontok elkerülik térségünket. Csendes, kora télies idő várható átlagos hőmérsékletekkel.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár