A következő néhány napban megnyugszik az idő, átmenetileg ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat. Változóan felhős, párás, helyenként ködös idő várható, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az éjszakák fagyosak lesznek, a derültebb helyeken -5 fok közelébe hűl a levegő, a nappali hőmérsékletek pedig többnyire 5 alatt alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: általában erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Eleinte még előfordulhat kisebb havas eső, vagy hóesés, majd napközben már nem lesz csapadék.  Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére 0 fokig hűl a levegő. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződik. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak.

Szerda: gyengén felhős, napos idő várható, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, rétegfelhős időszakok is lehetnek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtökön egy újabb ciklon éri el hazánkat, így ismét egyre többfelé várható csapadék. Eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat. Péntektől átmenetileg megnyugszik az idő.

 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: anticiklon, felhős, időjárás