A légörvény előoldalán enyhe, nedves levegő érkezik fölénk, így a várható csapadék halmazállapota többnyire eső lesz. Az esti óráktól viszont már ismét hidegebb levegő érkezik fölénk, ezért helyenként, főleg a magasabb dombokon már havas eső is előfordulhat. 
Hétfőn eltávolodik térségünkből a ciklon, mögötte pedig szárazabb levegő érkezik fölénk. Napközben egyre többfelé elvékonyodik a felhőzet, kevés napsütésre is számíthatunk. 
A folytatásban néhány nap nyugodt idő várható több-kevesebb napsütéssel, kora télies hőmérsékletekkel.

 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

Vasárnap: borult idő várható többfelé esővel, záporral. A délutáni, esti óráktól néhol havas eső sem kizárt. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

 

Hétfő: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

 

Távolabbi kilátások: szerdán még folytatódik a nyugodt, kora téliesen hideg idő, csapadék továbbra sem várható. A hét második felében azonban enyhébb és nedvesebb levegő érkezik fölénk, így ismét csapadékosra, esősre fordul az idő. Péntektől erősödhet a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyugodt, hideg, időjárás