A következő napokban már kora téliesen alakul időjárásunk, a hőmérsékletek a december elejének megfelelően alakulnak. Éjszakánként többfelé várható kisebb-nagyobb fagy, napközben pedig többnyire 5 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatók. A vasárnapi mediterrán ciklon után hétfőn már ismét szárazabb levegő érkezik fölénk, így átmenetileg felszakadozik a felhőzet, kevés napsütésre is számíthatunk. 

 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

Szombat: eleinte még előfordulhat több-kevesebb napsütés, mad fokozatosan megnövekszik a felhőzet de estig még nem valószínű csapadék. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő. 

 

Vasárnap: túlnyomóan borult idő várható többfelé esővel, havas esővel. A hajnali, reggeli órákban néhol rövid ideig tartó ónos eső sem kizárt. A változó irányú szél megerősödik. A hajnalra -2,+1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

 

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A délutáni órákra 3-5 fok közé melegszik a levegő. 

 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében nyugodt, kora télies idő várható, számottevő csapadék nélkül. A hét második felében bizonytalan mértékű enyhülés, illetve csapadék érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havaseső, felhős, időjárás