Számottevő csapadék, vagy lehűlés azonban nem várható, a nappali hőmérsékletek továbbra is 10 fok közelében alakulnak. Pénteken már egy gyenge melegfront éri el térségünket, ennek hatására ismét a felhőké lesz a főszerep. 

A hétvégén a megélénkülő délnyugati széllel kissé szárazabb és néhány fokkal enyhébb levegő érkezik fölénk a magasban. Napközben több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a hőmérsékletek pedig már kevéssel 10 fok felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: eleinte borult lesz az ég, a délutáni órákra azonban egyre többfelé elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire felhős, párás idő várható, helyenként azonban kevés napsütés is lehet. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

szombat.jpg

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csak néhol maradhat meg tartósabban a köd. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek általában 10-12 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: vasárnap is folytatódik a hasonló idő, majd hétfőn egy újabb hidegfront éri el térségünket. Kissé csökken a hőmérséklet, de számottevő csapadék továbbra sem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fzsout, szeles, ősz, napos, időjárás