A nappali hőmérsékletekben azonban nem lesz lényeges változás, a délutáni órákra kevéssel 10 fok fölé melegszik a levegő. Hétfőn már egy hidegfront éri el térségünket, ennek hatására átmenetileg beborul az ég és ismét előfordulhat eső, zápor.

A délutáni órákban ugyanakkor már csökken a csapadékhajlam, fokozatosan elvékonyodik a felhőzet. Az északnyugatira forduló széllel hűvösebb levegő érkezik fölénk, a nappali hőmérsékletek már többnyire 10 fok körül alakulnak.

Keddtől nyugalomba jut a hidegfront, csendes, száraz idő várható átlagos hőmérsékletekkel.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: eleinte borult idő várható, majd a délutáni, esti óráktól már vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A nap első felében többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hét közepétől már ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, csendes, frontmentes időszak köszönt be. Fokozódik a ködhajlam, az éjszakai órákban képződött köd helyenként tartósabban is megmaradhat. A gyengén felhős, naposabb tájakon továbbra is 10 fok fölé melegszik a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár