Vasárnapig még egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a leszálló légmozgások hatására folytatódik az eseménytelen idő. A magasban további melegedés várható, ezért fokozódhat a ködhajlam. Az éjszaka képződött köd azonban a legtöbb helyen időben feloszlik, így napközben már többnyire gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Gyengül az éjszakai lehűlés, az eddigieknél kevesebb helyen várható fagy, napközben pedig a tartósan napos tájakon kevéssel 15 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: többnyire napos, száraz idő várható, csak kevés helyen maradhat meg a ködből kialakult rétegfelhőzet. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől már frontok érik el térségünket, így változékonyabbra, időnként csapadékosra fordul az idő. Jelentősebb lehűlés azonban nem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, ősz, időjárás