Továbbra is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a leszálló légmozgások miatt többnyire napos, száraz az idő. A magasban kissé melegebb levegő érkezik, így a következő napokban fokozódhat a ködhajlam. Az éjszaka képződött köd azonban a legtöbb helyen még a reggeli, vagy délelőtti órákban feloszlik, csak kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban. Kissé gyengül az éjszakai lehűlés, valamivel kevesebb helyen lehet fagy, napközben pedig a naposabb tájakon már 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható, csak néhol maradhat meg tartósabban a ködfelhőzet. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire napos, száraz idő várható, csak kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban a ködből képződött rétegfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek általában 14-16 fok között alakulnak. 

szombat.jpg

Szombat: folytatódik a többnyire napos idő, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: vasárnap is folytatódik az eseménytelen idő, majd hétfőn egy csapadékzóna éri el térségünket, főleg a délutáni órákban fordulhat elő többfelé eső, zápor. Kedden átmenetileg csökken a csapadékhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, hűvös, időjárás