A magasnyomású légköri képződmény távol tartja tőlünk a frontokat, így folytatódik az "időhelybenjárás". A magasban kissé melegebb levegő érkezik fölénk, emiatt a következő napokban fokozódhat a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött ködfoltok azonban a legtöbb helyen még a reggeli, vagy délelőtti órákban feloszlanak, ezt követően pedig gyengén felhős, napos idő várható. A napos helyeken tovább erősödik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban már kevéssel 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: gyengén felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban a rétegfelhőzet. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg tartósabban a felhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

null

Péntek: napos, száraz idő várható, kevés fátyolfelhővel. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén és nagy valószínűséggel még hétfőn is marad a csendes idő, a nappali hőmérsékletek az átlagos felett alakulnak. Keddtől már változékonyabbra, csapadékosabbra fordul az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás