A hét közepétől aztán visszaáll a "rend", ismét egy anticiklon alakítja hazánk időjárását. Eseménytelen, csendes, frontmentes időszak köszönt be. Az anticiklon fölé kissé melegebb levegő szivárog, ennek hatására fokozódhat a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött köd azonban a legtöbb helyen még a reggeli, vagy délelőtti órákban feloszlik. Napközben több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a hőmérsékletek pedig 15 fok közelében alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél gyenge lesz. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap estig kitart az eseménytelen idő, legfeljebb kisebb körzetekben növekedhet meg erősebben a felhőzet. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, péntektől már 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A jövő hét elején már változékonyabbra, csapadékosabbra fordul az idő, komolyabb lehűlés azonban nem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár