Kedden azonban délnyugat felől egy gyenge front közelíti meg hazánkat, ennek hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet, gyenge csapadék azonban csak elvétve fordulhat elő. Ezt követően ismét megnyugszik az idő, napokig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat. A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős, napos, száraz idő várható, legfeljebb kisebb körzetekben maradhat meg tartósan a ködből képződött rétegfelhőzet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a felhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is előfordulhatnak. Elvétve kialakulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -1,+3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

szerda.jpg

Szerda: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hét második felében csendes, többnyire napos, száraz idő várható. Éjszakánként egyre többfelé képződhet köd amely kisebb körzetekben csak lassan oszlik fel. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, a napos tájakon 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, száraz, napos, hűvös