Csütörtöktől azonban megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, ismét délire fordul felettünk az áramlás. Az éjszakák továbbra is hűvösek lesznek, többfelé 10 fok alá hűl a levegő, a nappali felmelegedés viszont fokozatosan erősödik, pénteken már 20 fok feletti, sőt helyenként 25 fok közeli maximum hőmérsékletek várhatók. A hét második felében már nem valószínű csapadék, igaz tartós napsütés sem várható, időnként fátyolfelhők, gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé valószínű kisebb eső, zápor. Az északias szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákban 9-11 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégén tovább melegszik a levegő, kellemes, késő nyáriasan meleg idő várható. Jelentősebb lehűlés a jövő hét első napjaiban sem valószínű.

Címkék: hűvös, felhős, változékony, időjárás