A következő napokban a frontok már csak súrolják térségünket, így komolyabb csapadék nem várható, legfeljebb szerdán alakulhat ki kisebb eső, zápor. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, igaz közben erősen felhős, a reggeli órákban ködös időszakok is előfordulhatnak. Kedden és szerdán folytatódik az átlagosnál hűvösebb idő, majd csütörtöktől délire fordul felettünk az áramlás amellyel már melegebb léghullámok érkeznek fölénk. A hajnali órákra még jelentősen lehűl a levegő, napközben azonban már 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb kevés napsütés lehet. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: péntektől további felmelegedés várható, visszatér a kellemes, késő nyáriasan meleg idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: őszies, száraz, hűvös, időjárás