A változást okozó frontok még napokig elkerülik hazánkat, így folytatódik az eseménytelen idő. A leszálló légmozgások hatására nagyrészt napos idő várható, csapadék nem valószínű. A nappali hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomoly, vagy fátyolfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 9-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-29 fok között alakulnak.

null

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig, péntekig még folytatódik a nyárias idő, majd ezt követően a hétvégén már lehűlés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár