Egy anticiklonnak köszönhetően folytatódik az eseménytelen idő, a sok napsütés mellett legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. Déli áramlással melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyes helyeken már 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Egyedül az éjszakai hőmérsékletek emlékeztetnek arra, hogy már szeptembert írunk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 16-19 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. Hajnalra 10-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-29 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig nagy valószínűséggel folytatódik a meleg nyári idő, kisebb lehűlés, változékonyabb idő majd péntektől, szombattól érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár