Továbbra is egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a lehűlést és csapadékot adó frontok messze elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen. Délkeleti áramlással kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Az éjszakák azonban továbbra is jelentős felfrissülést hoznak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: túlnyomóan napos idő várható, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 17-20 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

null

Szombat: marad a túlnyomóan napos, száraz idő, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik az átlagosnál melegebb idő, majd ezt követően jelentős bizonytalanság mellett kisebb lehűlés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár