Az anticiklon a következő napokban sem változtat a helyzetén, így folytatódik a kellemes nyári idő. Az éjszakák azért továbbra is hűvösek lesznek, a mélyebben fekvő helyeken 10 fok alá hűlhet a levegő, napközben azonban kellemes, 25 fok körüli hőmérsékletek várhatók. A hét második felében ráadásul még az eddigieknél is melegebb léghullámok érkeznek fölénk, ekkor már 30 fok közeli csúcshőmérsékletek is előfordulhatnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: folytatódik a nagyrészt napos, száraz idő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 9-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

null

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén, illetve még a jövő hét elején is folytatódik a nyáriasan meleg idő, a nappali hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár