Jelentős változás a következő napokban sem várható időjárásunkban, egy anticiklonnak köszönhetően folytatódik a szép idő. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. Továbbra is jelentős lesz a napi hőingás. Éjszakánkén 10 fok alá hűlhet a levegő, ugyanakkor a délutáni órákra 25 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A hét közepétől kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: többnyire napos idő várható, helyenként azonban megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő, csak átmenetileg növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 8-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 9-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakunak.

null

Távolabbi kilátások: jelentős változás a következő egy hétben sem valószínű, folytatódik az eseménytelen, az átlagosnál melegebb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár