Hétfőn valamivel frissebb levegő érkezik fölénk a magasban, így átmenetileg néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőérzetünk azonban nem lesz alacsonyabb. A hét közepétől délire fordul felettünk az áramlás, így ismét melegszik a levegő, egyre többfelé 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az éjszakák viszont végig hűvösek lesznek, helyenként 10 fok alá hűl a levegő.

Továbbra is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz többnyire napos, száraz idő várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: gyengén felhős, napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 14-17 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 8-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

null

Szerda: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 8-12 fok közé hűl a levegő. A délutáni hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnapig folytatódik az átlagosnál melegebb, nyárias idő, majd ezt követően bizonytalan mértékű lehűlés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár