Anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok még jó néhány napig elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására többnyire napos, száraz idő várható, csak jelentéktelen fátyolfelhőzet jelenhet meg az égen. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás. A nappalok a késő nyarat idézik, éjszaka azonban helyenként 10 fok alá hűl a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: napos idő várható, kevés gomoly, vagy fátyolfelhővel. A északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő.

null

Kedd: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 8-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét végéig folytatódik a kellemes idő, sőt a hét második felében további felmelegedés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár