A következő napokban elkerülnek bennünket a frontok, így folytatódik a csendes, nagyrészt napos, száraz idő. Az éjszakák továbbra is frissek lesznek, helyenként 15 fok alá hűl a levegő, napközben pedig kevéssel 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az időszak végén már délire fordul felettünk az áramlás amellyel melegebb levegő érkezik fölénk. Néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés, szombaton már 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: nagyrészt napos idő, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak.

null

Szombat: a sok napsütés mellett helyenként megnövekedhet a gomoly, vagy fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap és a jövő hét elején kissé tovább melegszik a levegő, majd keddtől egy hullámzó hidegfront hatására ismét csökken a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár