Egy közelgő gyenge frontrendszer előterében ma még igen meleg levegő áramlik fölénk. Eleinte folytatódik a nagyrészt napos, száraz idő, majd az esti óráktól a front hatására kissé labilissá válik a légkör, több lesz felettünk a gomolyfelhő, de zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő.

Hétfőre megérkezik a frissebb levegő, a nappali hőmérsékletek már "csak" 30 fok körül alakulnak és ismét a napsütésé lesz a főszerep.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: eleinte folytatódik a napos, száraz idő, majd a későbbiekben több lesz a felettünk a gomolyfelhő és az esti, késő esti óráktól néhol zápor, zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak.

null

Kedd: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében folytatódik a nyaralóknak kedvező idő, a nappali hőmérsékletek végig 30 fok körül alakulnak. Jelentős front nem éri el térségünket, így marad a nagyrészt napos idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár