A csütörtökön érkező hidegfront mögött néhány napra északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel frissebb léghullámok érkeznek fölénk. Megszűnik a hőség, fázni azonban továbbra sem fogunk, a nappali hőmérsékletek kevéssel 30 fok alatt alakulnak.

Csütörtökön és pénteken már nem lesz zavartalan a napsütés, az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Kisebb körzetekben most is előfordulhat hevesebb vihar.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül.
A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 27-29 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett hosszabb napos időszakok is lehetnek. Szórványosan zápor, heves zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. Hajnalra 19-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak.

null

Péntek: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejének időjárása még bizonytalan, ezt követően azonban ismét visszatérhet a kánikula.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár