Szerdán még többnyire száraz levegő alakítja időjárásunkat, így nagyrészt napos idő várható, rövid ideig tartó zápor, zivatar kialakulását azonban továbbra sem lehet kizárni.

Jelentős változás ugyan a következő napokban sem várható, de kissé már nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, így fokozódik a fülledtség, növekszik a zápor, zivatarhajlam. Marad a meleg nyári idő, átmeneti felfrissülés csak a zivatarok környezetében fordulhat majd elő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: többnyire napos, száraz idő várható, csak helyenként növekedhet meg erősebben a gomolyfelhőzet. Néhol előfordulhat rövid zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: a napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak.

null

Péntek: a napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A hajnali minimum hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén is folytatódik a meleg, nyári idő, elszórtan azonban továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. A jövő hét hétfőn egy gyenge hidegfront hatására néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, majd ezt követően újabb felmelegedés várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár