Északnyugati áramlással továbbra is nedves, hűvös léghullámok érkeznek fölénk, így jelentős javulás nem várható időjárásunkban. Gyakran lesz erősen felhős az ég és főleg hétfőn többfelé várható eső, zápor. Helyenként több mint 20 mm csapadék is hullhat.

Kedden és szerdán már némileg csökken a csapadékhajlam, de szórványosan még továbbra előfordulhat zápor, zivatar. A hőmérsékletekben sem lesz lényeges változás, marad az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb idő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: eleinte borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd a délutáni órákban felszakadozik a felhőzet, de szórványosan még továbbra is előfordulhat csapadék. Az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletek általában 15-17 fok között alakulnak, de a tartósan borult, esős helyeken még ennél is hűvösebb lehet. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak.

null

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön és részben még pénteken is nyugodtabb idő várható, már csak elszórtan fordulhatnak elő futó záporok. A hétvége időjárása még bizonytalan, de most úgy látszik, hogy ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár