A következő napokban is marad az északnyugati áramlás, ezért felmelegedésre egyelőre nem számíthatunk. Pénteken ráadásul egy hidegfront kiterjedtebb csapadékzónája húzódik fölénk, így átmenetileg egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. A hőmérsékletek elmaradnak az ilyenkor szokásostól. A felhők miatt enyhék lesznek az éjszakák, a nappali hőmérsékletek azonban csak 15 fok körül alakulnak.

Szombattól már jóval szárazabb levegő érkezik fölénk, ennek köszönhetően egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. Jelentős felmelegedés azonban még nem várható, sőt a hajnali órákban ismét előfordulhat gyenge talaj menti fagy.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: borult idő várható egyre többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak.

null

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő, néhol talaj menti fagy is lehet. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnaptól afrikai eredetű, egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, a jövő hét elején már igazi nyári idő várható. A hét közepére azonban újabb hidegfront körvonalazódik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás