Északi áramlással több hullámban hideg, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. A több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős, vagy borult időszakok is lehetnek, számottevő csapadék azonban nem várható, legfeljebb néhol fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, vagy hózápor.

Éjszakánként általában 0 fok közelébe hűl a levegő, de az átmenetileg szélcsendes, derült tájakon akár -3,-4 fok sem kizárt. Napközben pedig 5-8 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol rövid futó zápor, esetleg hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: a napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és néhol futó zápor, vagy hózápor sem kizárt. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, de szélcsendes, derült tájakon ennél hidegebb is lehet. A délutáni órákra 6-8 fok közé melegszik a levegő.

null

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Elszórtan zápor, hózápor is kialakulhat. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnapig még marad az átlagosnál hűvösebb idő, majd a jövő hét elejétől fokozatos felmelegedés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás