Tartós délnyugati áramlás alakult ki felettünk amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, igen enyhe léghullámok érkeznek fölénk.

A kövekező napokban tavaszias idő várható, a hőmérsékletek jó 10 fokkal az évszakos átlag felett alakulnak. Az éjszakák mindenhol fagymentesek lesznek, napközben pedig általában 15 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. Időnként nedvesebb légtömeg érkezik fölénk, így erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan kisebb esők, záporok is előfordulhatnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, néhol futó záporral. A hajnali órákban kisebb eső is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, csak kevés napsütés lehet. Szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

null

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol előfordulhat zápor. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek általában 12-15 fok között alakulnak, de a tartósan borult helyeken 10 fok várható.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején egy hidegfront hatására csapadékosabbra fordul az idő, komolyabb lehűlés azonban nem valószínű. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek azonban továbbra is az átlagos felett alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár